Jettie van Youth for Christ: “Het proces van zelf sokken ontwerpen is heel goed bevallen”

Categorieën:Soque blog
Tessa

Bij het christelijke jongerencentrum Heelal van Youth for Christ in Emmeloord, staat talentontwikkeling hoog in het vaandel. Zo is William, één van de jongeren die vaak bij Heelal te vinden is, een echte held op sokken. Hij maakte het ontwerp voor de Heelal sokken die nu lokaal als warme broodjes worden verkocht. Youth for Christ teamleider Jettie vertelt: “Als ik door Emmeloord fiets, zie ik vaak mensen fietsen met de Heelal sokken.”

Vertel eens wat over Heelal van Youth for Christ?

“Het is een jongerencentrum in Emmeloord waar we allerlei activiteiten organiseren. We hebben bijvoorbeeld een programma om mensen uit verschillende culturen met elkaar te verbinden en bieden diverse opties aan voor meidenwerk, waarin gezellig kletsen, knutselen en de meiden zelf centraal staan. Vier keer per week is er vrije inloop. Verder zijn wij christen en daar delen we ook graag over.”

Hoe kwamen jullie bij William om een ontwerp te maken voor Heelal sokken?

“William is een jongen die veel bij ons kwam voor vrijwilligerswerk, hij maakte bijvoorbeeld wel eens flyers en Instagram posts voor ons. Op zijn laptop liet hij een keer zien dat hij bezig was met het ontwerpen van sokken en hij zei dat hij een eigen bedrijfje in sokken, petten en hoodies wel zag zitten. Ik dacht: laten we hem op weg helpen met een ‘echte’ opdracht om sokken voor Heelal te ontwerpen. En dat heeft hij gedaan.

William met de Heelal sokken

Hoe gaat de verkoop?

“Voor het bestaan van onze stichting zijn wij deels afhankelijk van donaties, dus mensen krijgen de sokken als ze voor minimaal vijf euro per maand donateur worden of een eenmalige gift van 10 euro doen. We hebben heel veel positieve reacties ontvangen, deze sokken passen ook echt bij ons werk. Het is niet iets voor een accountancy kantoor ofzo, haha! Veel van onze jongeren willen ons helpen en kopen ze daarom ook. Als ik door Emmeloord fiets, zie ik vaak mensen met de Heelal sokken, dat is echt heel erg leuk!”

Kun je tot slot wat vertellen over je ervaring met sokken ontwerpen via Soque?

“Het is heel goed bevallen. Guido zijn benadering is heel persoonlijk en hij denkt echt met je mee, super fijn. Wij werden ook steeds goed op de hoogte gehouden van het proces en kregen halverwege te zien hoe de sokken er op dat moment uitzagen. Mijn algehele ervaring is dus heel positief!”

Ben jij enthousiast geworden en wil jij ook eigen ontworpen sokken? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

  Author:

  Geef een antwoord

  Naam*
  Email*
  Url
  Your message*

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>