Marjan verkoopt zelf ontworpen sokken voor het goede doel: “Iedereen heeft sokken nodig”

Categorieën:Soque blog
Tessa

Als corona het toelaat, gaat Marjan (23) volgend jaar zomer voor de vierde keer met World Servants op reis. Naar Oeganda wel te verstaan. World Servants is een organisatie met christelijke roots die jongvolwassenen motiveert om te werken aan verschillende projecten in Azië, Latijns-Amerika en Afrika. Denk aan projecten in de gezondheidszorg, het onderwijs en sociaal maatschappelijke projecten. Om geld voor de reis bij elkaar te krijgen, zetten de deelnemers van World Servants sponsoracties op touw. Zo ook Marjan, die zelf World Servant Soquen ontworp!

Jij gaat al voor de vierde keer met World Servants op reis, wat leuk!
“Ja! Ik was 16 toen ik voor het eerst met de organisatie op reis ging, dat was naar Brazilië. Ook ben ik in Bangladesh en Nicaragua geweest en als corona het toelaat, ga ik volgend jaar naar Oeganda. Daar ga ik werken aan het opzetten van een kleuterschool. De reizen met World Servants zijn altijd heel bijzonder. Door met de lokale bevolking aan verschillende projecten te werken, leer je het land van binnenuit kennen.”

Als je je aanmeldt voor een project, moet je dat zelf financieren. Hoe gaat dat in zijn werk?
“Je kunt dat bedrag zelf betalen, maar veel jongeren kiezen ervoor om actie te voeren. De deelnemersbijdrage voor dit project is €2675 euro, dan is elke euro die je binnenhaalt door middel van een actie mooi meegenomen. Daarbij is actievoeren ook het begin van je reisproces en dat is heel erg leuk.”

Kun je wat voorbeelden van acties noemen?
“Fietsen voor geld, taarten verkopen, ramen wassen, online bingo, pubquizzen, inzamelacties van flessen…Je kunt het zo gek niet verzinnen, als je er maar geld mee ophaalt. En sokken verkopen, wat ik dus heb gedaan!”

Hoe kwam je op dat idee?
“Ik was een beetje aan het rondkijken voor inspiratie en toen kwam ik terecht bij Happy Socks. Iedereen heeft sokken nodig, toch? Ik wist dat iemand een paar jaar geleden World Servants sokken verkocht, maar daar stond alleen het logo op. Voor mij was het belangrijk dat mensen die niks met World Servants hadden, de sokken ook leuk zouden vinden. Dus toen had ik op Instagram een onderzoekje gedaan naar wat mensen aansprak als design en zo is het balletje gaan rollen.” 

De zelf ontworpen World Servants sokken van Marjan!

Hoe vond je het om zelf sokken te ontwerpen?
“Het bepalen van de kleuren vond ik in eerste instantie lastig door de vele opties, maar daar hebben jullie mij geduldig bij geholpen net zo lang tot ik tevreden was. Het was de eerste keer dat ik zelf sokken heb ontworpen en ik zou het zo weer doen!”

En, gaat het goed met de verkoop?
“Laatst had ik ze verkocht op een World Servants festival en toen raakte ik de voorraad die ik had meegenomen bijna allemaal kwijt. Verder druppelen de online bestellingen ook langzaam binnen, dus dat is goed!” 

Wil jij Marjan steunen voor haar onderwijsproject in Oeganda? De World Servants Soquen zijn hier te koop!

Wil jij ook aan de slag met zelf ontworpen sokken of heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

    Author:

    Geef een antwoord

    Naam*
    Email*
    Url
    Your message*

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>