Sokken brengen geluk: ‘Kijk! Ik heb ze weer aan hoor!’

Categorieën:Soque blog
Saskia

Op de ‘Dag tegen Kanker’ in België wordt aandacht gevraagd voor mensen met kanker en de strijd die ze elke dag leveren. Om verbondenheid te tonen met kankerpatiënten en hun naasten worden er allerlei acties georganiseerd en dat gebeurt op tal van manieren in Vlaanderen en Brussel o.a. door het dragen van een geel lintje. Deze dag is elke derde donderdag van oktober en zal dit jaar op 20 oktober gehouden worden.

Het AZ Sint-Vincentiusziekenhuis te Deinze wilde afgelopen jaar op die dag iets bijzonders doen voor het personeel van de chemo-afdeling en de patiënten. Zij schakelden Soque in om een tastbare herinnering te maken!

We spraken met Ann Van Veirdeghem, onco-psycholoog bij het Sint-Vincentiusziekenhuis te Deinze  in Vlaanderen.

sokken bedrukken

Hoe kwamen jullie op het idee om sokken te ontwerpen?

We besteden altijd bijzondere aandacht aan de dag tegen kanker in oktober. We organiseren dan allerlei activiteiten (workshops, brunch, taartenbuffet…) om onze patiënten te verwennen en ook krijgen de patiënten een goodybag met geschenken.

En nu kwam het idee om echt iets van toepassing op onze dappere patiënten te geven met een leuke spreuk o.i.d.

Ook wilden we graag een mogelijkheid creëren om ze geluk te wensen voor de behandeling. Zo is het idee ontstaan om ‘Lucky Socks’ te maken. Een betere afgeleide van de happy socks, die we allemaal wel kennen. Geluk sprak ons meer aan!

Hoe ging het ontwerpen?

Het ontwerpen was leuk om te doen en ging heel vlot. Was tof om kleuren te kiezen. We zijn erg tevreden, de kwaliteit is goed en ze zien er prachtig uit! Bovendien hebben chemo-patiënten vaak koude voeten en dan is het extra fijn dat de sokken naast wat geluk ook warmte kunnen geven.

Ook de patiënten die na een lange tijd weer terug komen op controle, die zeggen dan: Kijk! Ik heb ze weer aan hoor! Dat brengt een hele fijne sfeer en vrolijkheid met zich mee en een lach op ons gezicht.

Hoe was de ‘Dag tegen Kanker’?

Het was een hele mooie dag. En de sokken werden erg geapprecieerd, toffe sokken die ook wel zorgen voor eenheid bij de verzorging. Om niet uit de toon te vallen gingen collega’s snel de nieuwe sokken aandoen, dat gaf een enorme teamspirit! En dan de sokken zo hoog mogelijk optrekken, zodat ze duidelijk te herkennen zijn. Het was speciaal voor de patiënten en zelfs veel familie wilde ook de sokken. Maar daar hebben we niet voor gekozen, want de magie en energie van de sok moet natuurlijk wel zijn werking doen 🙂

Sokken met logo

De kleuren, hoe kwam je op het idee?

Ja geel, vanwege gele lintjes om kanker patiënten te steunen. En helemaal geel vonden we dan iets minder mooi. Met het contrast met blauw werd het een fraaie sok. En ik kwam erachter dat de kleur geel en blauw nu wel passend is om solidair te zijn met Oekraïne. Want we kunnen wel wat geluk gebruiken in het oosten van Europa…

Hoe ziet jouw eigen sokkenla eruit?

Ja, ik heb ook veel vrolijke sokken. Ik houd van kleur, hoe gekker hoe beter! Eigenlijk was het een droom om eigen sokken te maken, die is nu uitgekomen!

Wil je meer weten van AZ Sint-Vincentiusziekenhuis Deinze? Check dan hun website! Zou je ook gepersonaliseerde sokken willen laten maken voor jouw organisatie of vereniging? Lees hier over gepersonaliseerde sokken. Of neem contact met ons op!

  Author:

  Geef een antwoord

  Naam*
  Email*
  Url
  Your message*

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>