Marna van SEH Erasmus MC: “We zochten naar iets dat verbindt in deze rare tijd”

Categorieën:Soque blog
Tessa

Op de spoedeisende hulp van het Erasmus MC in Rotterdam doet iedereen zijn uiterste best om patiënten zo snel mogelijk weer op te lappen. Wie goed oplet en iets verder kijkt dan de witte outfits van het personeel, zou zich zomaar in de jaren ’80 kunnen wanen. De hele SEH loopt namelijk tegenwoordig op Pacman sokken. Enige verschil met het originele spel? Het happertje verslaat Covid-19 virusdeeltjes in plaats van spookjes. SEH-arts Marna Bouwhuis vertelt: “In deze rare tijd zochten we naar een leuk souvenir dat verbindt. Sokken dragen we allemaal en is leuk voor het hele team. Daarom gingen drie collega’s en ik aan de slag om een geschikt ontwerp te verzinnen.”

Beat covid schetsHoe was het om zelf sokken te ontwerpen?

“Het proces begon met brainstormen. De sokken moesten genderneutraal zijn, met de kleuren van het ziekenhuis. Daarnaast was het belangrijk dat ze leuk stonden onder een wit pak met klompen. We wilden er geen softe sok van maken. Het ontwerp moest refereren naar de corona pandemie, maar wel met een grappige twist. Het leven op de SEH is al serieus genoeg!”

“Om inspiratie op te doen ging ik Googelen op Covid cartoons en dan gaan je hersenen vanzelf associatief werken. Zo kwam ik erop om Pacman in de sok te verwerken die de strijd moet winnen van virusdeeltjes. Dat vonden we allemaal een heel leuk idee en toen hebben een collega en ik een schets gemaakt. Ik vind het heel knap dat Guido op basis van deze schets een voorstel stuurde dat we allemaal direct mooi vonden, haha! Ook als je technisch niet zo begaafd bent, kun je een heel eind komen.”

Wat waren de reacties van het personeel?

“De sokken zijn geïntroduceerd tijdens een online borrelquiz. Een verpleegkundige van ons ‘sokkenteam’ had alle sokken in een leuk tasje gedaan en op naam uitgedeeld, zodat we zeker wisten dat iedereen een paar zou ontvangen. De reacties waren heel positief, het zijn lekker warme sokken! Als ik zelf iemand met de sokken zie lopen, vind ik dat heel erg leuk. De sokken geven je een vrolijk gevoel.”

Hoe heb je de samenwerking met Soque ervaren?

“Heel prettig. Omdat jullie zo enthousiast waren over het ontwerp, (Soque heeft een iets aangepast ontwerp ook zelf uitgebracht, red.) verliep de communicatie erg vlot. Als wij een idee aandroegen, kregen we supersnel respons. Het voelde ook heel laagdrempelig om even te bellen als we vragen hadden. Wanneer we in de toekomst weer sokken willen uitbrengen, kom ik zeker bij jullie terug.”

Wat fijn om te horen! Laatste vraag: hoe ziet jouw sokkenla eruit?

“Een beetje saai! Maar door dit nieuwe paar is de la wel lekker opgefrist. Ik houd van sokken met een beetje wol erin, dat zit zo comfortabel. Verder heb ik op dit moment vooral donkerblauwe en grijze sokken. Maar: wat niet is aan kleur, kan nog komen!”

Meekijken met de SEH van het Erasmus MC? Volg hen op Instagram.

NB. Guido van Soque vond deze sokken zo leuk, dat hij in samenspraak met Marna en collega’s besloot een iets aangepaste versie zelf uit te brengen. Je koopt deze Beat Covid sokken hier!

Ben je enthousiast geworden en wil je ook zelf sokken ontwerpen? Neem contact op via het onderstaande formulier.

  Author:

  Geef een antwoord

  Naam*
  Email*
  Url
  Your message*

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>