Juliëtte: “Ik wil een fonds oprichten waar geld voor goede doelen goed terecht komt”

Categorieën:Soque blog
Tessa
Juliëtte Manders (19) is derdejaars student Product Design en heeft met Soque haar eerste paar sokken ontworpen. Van elk paar dat ze verkoopt, gaat een deel naar het goede doel. “Ik let er altijd op dat goede doelen transparant zijn.”

Je studeert Product Design, waarom heb je er voor gekozen om sokken te ontwerpen?
“Ik houd er van om vrolijke kleding te dragen, maar vind Happy Socks te druk. Vrienden en familie dachten er ook zo over, en daarom ben ik zelf sokken gaan ontwerpen. Uiteindelijk ben ik voor een draak met pastelkleuren gegaan. De draak loopt helemaal om de enkel heen, waardoor het ontwerp anders is dan gewone sokken.”

Juliëtte met haar zelf ontworpen sokken

Van elk paar sokken dat je verkoopt, gaat een deel naar een goed doel. Wil je daar wat meer over vertellen?
“Zelf heb ik een tijdje bij een goed doel gewerkt waarbij veel van het geld dat werd gedoneerd rechtstreeks bij het loon van de directie terecht kwam. Super oneerlijk, want mensen worden op deze manier opgelicht. Toen ik hier achter kwam ben ik meteen gestopt en kreeg ik het idee om later zelf een fonds op te richten waarbij het gedoneerde geld wél echt bij het goede doel terecht komt. Een eerste stap in de richting van die droom is het zelf ontwerpen van sokken en een deel van de opbrengst aan een oprecht goed doel geven. Voor de draken sokken is dat het WWF geworden.”

Waar baseer jij je keuze voor goede doelen op?
“Ik let er altijd op dat goede doelen heel transparant zijn. Op de site van het WWF is bijvoorbeeld precies te lezen waar het geld naar toe gaat. Natuurlijk gaat ook daar een deel van het geld naar lonen, de website en administratie. Maar het grootste deel van de donaties komt waar het hoort.”

Hoe beviel de samenwerking met Soque?
“Heel goed! Andere bedrijven die ik had benaderd vond ik soms best bot, maar Guido was heel aardig en behulpzaam.

Wil je je in de toekomst volledig richten op sokken?
“Dit is het eerste product dat ik heb gemaakt voor dit doel. Op mijn website en Instagram (@juuma.nl) kun je in de gaten houden wat ik nog meer ga doen, want ik wil me niet alleen met het ontwerpen van sokken bezighouden. Ik houd ervan als je iets koopt in de winkel en je er helemaal mee in je nopjes bent. Dat wil ik met mijn producten bereiken. Zo ontwerp ik in de toekomst misschien wel meubels en accessoires, maar dat kan altijd nog veranderen.”

Koop de sokken van Juliëtte nu op haar website!

Ben jij enthousiast geworden en wil jij ook eigen sokken ontwerpen? Neem contact met ons op!

  Author:

  Geef een antwoord

  Naam*
  Email*
  Url
  Your message*

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>