Een ode aan de avocado

Categorieën:Soque blog
Tessa Stevens

Er zijn weinig dingen in het leven die je zo’n geluksgevoel geven als het opensnijden van een perfect rijpe, gave, grasgroene avocado. Toch?! En of deze groene rakkers nou op sokken staan of dat je er guacemole van maakt, wij zijn groot fan. Wist jij bijvoorbeeld al dat de avocado…

🥑 Geen groente is, maar een vrucht?

🥑 Avocado’s symbool staan voor vruchtbaarheid en het ‘teelbal’ betekent in het Nahuatl? Dat is de taal van de Nahua, de oorspronkelijke bewoners van het huidige Mexico. Als je kijkt naar de vorm van een avocado, is deze betekenis zo gek nog niet 😉 Daarbij groeien avocado’s altijd in paartjes aan de plant.

🥑 Sneller rijp worden als je ze in een zakje doet met een banaan of een appel? Wat een opluchting, want niks is zo irritant als een avocado waar je haast je tanden aan breekt.

🥑 Je supersnel een heerlijke maaltijd met avocado op tafel kunt zetten? Neem (voor 2 personen):
– 150 tot 200 gram pasta naar keuze
– 2 rijpe avocado’s
– 2 teentjes knoflook
– Een bosje verse basilicumblaadjes
– Sap van een halve citroen
– Scheut goede olijfolie
– Peper en zout naar smaak
– Parmezaanse kaas
– Cherrytomaatjes, gehalveerd (optioneel)

Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven. Schil de avocado’s en doe ze samen met de knoflook, basilicumblaadjes, citroensap, olijfolie, olijfolie, peper en zout in de blender of mix in kom met een staafmixer. Meng de pasta en de saus, bestrooi rijkelijk met de Parmezaanse kaas en garneer eventueel met cherrytomaatjes. Eet smakelijk!

🥑 Wij héle leuke sokken verkopen voor iedere avocadofanaat?

Ben jij ook een avocadofan en wil je avocadohacks en/of recepten met ons delen? Laat je horen in de comments!

Author:

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>